fbpx

Training

Leiding geven aan jezelf

Wil je meer regie ervaren in je werk of persoonlijk leven? Je meer ontspannen voelen of juist meer focus op dat wat jij graag wilt? 

Meer grip
Na het volgen van deze training ervaar je meer grip op je werk en leven. Persoonlijk leiderschap staat centraal, want jij bent immers verantwoordelijk voor je eigen leven. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Volledige verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Op sommige momenten is dat een echte uitdaging, bijvoorbeeld als je je gespannen of gestrest voelt. Of als je niet goed weet hoe het komt dat je steeds in een vergelijkbare situatie terecht komt. Je wordt als het ware geleefd door de ander, de situatie of je werk, in plaats van dat je zelf aan het stuur staat.  

Systemisch werk
De basis van de training richt zich op systemisch werk. Dat wil zeggen dat jouw gedrag en overtuigingen niet los staan van het systeem waar je mee te maken hebt (gehad). Dit kan je familiesysteem zijn, maar ook je organisatie. Belemmeringen die je ervaart in je dagelijks functioneren vinden vaak hun oorsprong in eerder opgedane negatieve ervaringen of gevoelens. Onbewust worden deze ervaringen verankerd en beïnvloeden ze je dagelijkse gevoelens en gedrag. Dit kan leiden tot een ‘overgevoeligheid’ voor bepaalde situaties, maar ook kunnen deze belemmeringen er voor zorgen dat je bepaalde dingen juist niet meer goed voelt; een voorbeeld is het niet (meer) voelen van enthousiasme, bevlogenheid, maar ook het niet goed voelen van je eigen grenzen.

Waarom je deze training zou willen volgen
Deze training helpt je te onderzoeken wat de oorzaken zijn waardoor je steeds in dezelfde patronen vervalt. Waar krijg jij spanning of stress van? Wat doe je hiermee? Door inzicht- en ervaringsoefeningen zul je hier stappen in zetten en ervaren dat je zelf aan het roer staat. Je leert op welke wijze je gedachten, emoties en gevoelens op dit moment samenwerken. Door dit te ontdekken, te begrijpen en te ervaren, maak je ruimte voor verandering en vergroot je je impact.

De training wordt gegeven in kleine groepen (maximaal 6 personen), waardoor er veel persoonlijke aandacht is.

Deze training kan ook incompany gegeven worden, neem gerust contact op voor meer informatie hierover.

De training kent een flexibele opzet. Er wordt theorie behandeld om inzicht te geven in de oorsprong van gedrag. Daarnaast worden verschillende methoden ingezet om bewuste en onbewuste patronen die van invloed zijn op het gedrag te verhelderen. 

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • De relatie tussen gedrag, emoties, de ratio, gevoelens en onszelf
  • Hoe ontstaan patronen?
  • Zelfanalyse
  • Persoonlijke doelen / wensen / verlangens
  • Bewustwording van eigen patronen
  • Optimaal inzetten van eigen kracht/kwaiteit 
  • Losmaken van belemmerende patronen

De theoretische achtergrond bestaat onder andere uit de werking van het brein, de Transactionele Analyse (Berne) en de meergenerationele traumatologie (Ruppert). De nadruk in deze training ligt echter niet op de theorie, maar op de persoonlijke ervaringen. We werken met eigen ingebrachte praktijkvoorbeelden. Er wordt veel gewerkt met ervaringsoefeningen, visualisaties en opstellingenwerk.

Voorafgaand aan de training is er een intakegesprek, om je vraag en de verwachtingen van de training te verkennen.  

De tijdsinvestering voor deze training is als volgt:

  • Drie dagen training
  • In de trainingsdagen worden korte opdrachten en oefeningen meegegeven waar tussen de trainingsdage.n aan gewerkt kan worden.
  • Drie individuele gesprekken

De training wordt op de volgende locatie gegeven:

Potsweg 15
7523 CA Enschede

De training wordt gegeven door Ellen Hemmer.

Zodra de corona-regels het weer toelaten worden hier de trainingsdagen voor 2021 ingepland. 

De training start om 9.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. 

Kosten training incl. 3 coachgesprekken:  €895,- excl. btw. 

Als reeds een coachtraject gevolgd wordt kan de training gevolgd worden voor €490,- excl. btw per persoon.

Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch.

Voor de kosten van een incompany training kunt u contact opnemen.

Bovenstaande inhoud is een richtlijn, we stemmen trainingen altijd af op de behoeften van de groep. 

Ik meld mij aan voor deze training

Training

Leiding geven aan jezelf

Je inschrijving is gelukt!

Je hebt je succesvol aangemeld voor mijn nieuwsbrief.
Vanaf nu blijf je op de hoogte van alles rondom Pure! 

Ellen

Deze website maakt gebruik van cookies om je de best mogelijke ervaring te geven op onze site, zoals beschreven in de privacyverklaring. Door deze melding te sluiten, verder te lezen op deze pagina, te navigeren op deze website of op een link te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.